Gallery

    Kampen Kampen-7 Kampen-6 Kampen-5

Heggedalen – Lørenskog

Gammel husmannsplass på Lørenskog

heggedalen-2

Heggedalen

Alltid spennede å gå på gamle steder. Spesielt spennede blir det når plassen er trolig kommunens eldste hus og  mulig stammer fra begynnelsen av 1600 tallet. Plassens navn er «Heggedalen» og er en gammel husmannsplass i Lørenskog kommune.

Heggedalen er en gammel husmannsplass under Søndre Hauger i Lørenskog kommune, og det er kjent beboere der fra 1770-åra og framover. På plassen, som ligger i et skogholt et stykke sør for Søndre Hauger, står det ei husmannsstue som er antatt å være fra 1600-tallet. Stua er bygd over et akershusisk grunnplan med to rom (kjøkken og kammers), og den er den eneste stua i Lørenskog som har beholdt denne typen grunnplan. Omtrent midt i bygningen er det ei grue, som sannsynligvis er den opprinnelige. Stua har grunnmur av gråstein og vinduer som er delt i to felt med åtte småruter i hvert felt. Slike vinduer var vanlige mellom 1740 og 1890. Terrassen foran døra er derimot av nyere dato.

Tusen takk til Helen Østbye i Lørenskog Historielag for informasjon angående plassen.

heggedalen

Kulturlandskap på vei til Heggedalen.

 

heggedalen-3

Isfrost på vinduene

Gjennskinn i gamle vinduer

Gjennskinn i gamle vinduer

Siste rest av høst før vinteren tar over.

Siste rest av høst før vinteren tar over.

Hodeskalle av ett ekorn som noen hadde hengt på ett tre..

Hodeskalle av ett ekorn som noen hadde hengt på ett tre..

 

This entry was posted in Ukategorisert.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*